Konyhaweb

Bárányborda fűszervajjal
  • Hozzávalók:

    8 szelet bárányborda
    1 csipet kakukkfű
    1 cs metélőhagyma
    5 dkg vaj
    kevés citromlé

    bors
    olaj
    8 karika citrom

  • Elkészítés:

    A bordát megtisztítjuk, megmossuk és szárazra töröljük. Megszórjuk a borssal, a kakukkfűvel és bekenjük olajjal. Két órán át a hűtőszekrényben pihentetjük.
    A megmosott metélőhagymát apróra vágjuk és összekeverjük a vajjal. Hozzákeverjük a citromlevet. Sóval, borssal ízesítjük. A fűszervajat hengeresre formázzuk és alufóliába tekerjük. A hűtőszekrénybe tesszük.
    A hússzeletek mindkét oldalát serpenyőben nagy lángon hirtelen megpirítjuk, majd kisebb lángon készre sütjük.
    A fűszervajat 8 szeletre vágjuk, ráhelyezzük a citromkarikákra és így kínáljuk a hússzeletek mellé.

    tipp!
    Hasábburgonya illik hozzá.

Értékelje a receptet: (0.0)
Húsok
Karácsonyi receptek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum