Konyhaweb

Mézeskalács
  • Hozzávalók:

    28 dkg liszt
    18 dkg porcukor
    1 ek méz
    2 tojás
    1 kk szódabikarbóna
    1 kk őrölt fahéj
    2-3 db szegfűszeg

  • Elkészítés:

    A szegfűszeget megtörjük és a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk.
    Két óra hosszat pihentetjük.
    A tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk és különböző alakúra szaggatjuk.
    Kivajazott, lisztezett tepsire rendezzük, megkenjük tojássárgájával és közepes lángon megsütjük.

    tipp!
    Sütés előtt tetejét mogyoróval is díszíthetjük.

Értékelje a receptet: (0.0)
Sütemények, édességek
Karácsonyi receptek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum