Konyhaweb

Sütőtök-krémleves
  • Hozzávalók:

    75 dkg sütőtök
    50 dkg burgonya
    1 kis fej vöröshagyma
    1 gerezd fokhagyma
    1 l húsleves (lehet kockából is)

    őrölt bors
    tökmagolaj

  • Elkészítés:

    A sütőtököt és a burgonyát megmossuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymagerezdet megtisztítjuk.
    A fenti hozzávalókat fazékba tesszük és annyi húslevessel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Sóval és őrölt borssal fűszerezzük és megfőzzük.
    Turmixgépben kisebb adagokban pépesítjük.
    Forrón levesescsészékbe adagoljuk, tetejére tökmagolajat locsolunk.

    tipp!
    Szórhatunk rá tökmagot is. Tálalhatjuk pirítóssal is.

Értékelje a receptet: (5.0)
Levesek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum