Konyhaweb

Töltött sütőtök
  • Hozzávalók:

    2 kg sütőtök
    50 dkg hagyma
    2 gerezd fokhagyma
    5 dkg vaj
    5 dkg napraforgóvaj
    15 dkg kecskesajt
    1 dl tejszín
    1,5 dl zöldségleves (lehet kockából is)

    bors
    szerecsendió
    curry

  • Elkészítés:

    A sütőtököket megmossuk és egészben, sós vízben kb. 30 percig főzzük.
    Levágjuk a kalapjukat, a magokat kikaparjuk és a húsukat kivájjuk úgy, hogy egy vékony perem maradjon a héj mentén. Az így eltávolított húst felkockázzuk.
    A hagymát megmossuk, megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk és az összetört fokhagymával a zsiradékban megpároljuk. Felöntjük a zöldséglevessel és kb. 15 percig pároljuk. Ezután gazdagon megfűszerezzük.
    A felkockázott sütőtököt, a napraforgómagot és a kecskesajtot összekeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt.
    A kivájt sütőtökök belsejét enyhén sózzuk, borsozzuk. Beletöltjük a masszát és tűzálló tálra helyezzük.
    200°C-os sütőben mintegy 30 perc alatt készre sütjük.


Értékelje a receptet: (0.0)
Vegetáriánusoknak

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum