Konyhaweb

Afrikai harcsa tepsiben
  • Hozzávalók:

    1 db kb. 1,5kg-os afrikai harcsa
    1,5 dl olívaolaj
    1 ek mustár
    2 gerezd fokhagyma
    2 db babérlevél
    1 teáskanál mustármag
    1 ek Maggi sülthús esszencia
    vegeta hal fűszerkeverék
    5 dkg füstölt szalonna

  • Elkészítés:

    A megtisztított afrikai harcsát sűrűn beirdalom és egy megfelelő méretű, mély tepsibe teszem úgy, hogy félkört írjon le.
    Az olivaolajat egy csészében a mustárral, a fűszerekkel, összemorzsolt babérlevéllel és az összezúzott fokhagymával jól összekeverem. A füstölt szalonnát csíkokra vágom és a harcsa irdalásaiban egyenletesen elosztom. Az olajos keverékkel jól bedörzsölöm a halat, még a maradékot is ráöntöm.
    Az egész tepsit alufóliával letakarom, és két órán át hidegre teszem. /Még jobb, ha egész éjszaka áll./ Közepes hőmérsékletű sütőben letakarva kb. 20 percig sütöm, majd a fóliát levéve további 15-20 percig sütöm, sűrűn locsolgatva az alatta lévő olajjal.

    tipp!
    A hal mellé a tepsibe karikára vágott burgonyát teszek, és együtt sütöm köretnek.

Receptgyártó partnerünk a

Értékelje a receptet: (0.0)
Húsok

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum