Konyhaweb

Szoljanka (ahogy én fôzöm)
  • Hozzávalók:

    8 személyre:

    1 kg marhahús (lábszár)
    1 kg csirkecomb
    30 dkg gomba
    2-3 csomag leveszöldség
    2 fej vöröshagyma
    kis fiola capri bogyó
    babérlevél
    4-5 ecetes uborka
    2 pohár tejföl
    szemesbors

    pirospaprika

  • Elkészítés:

    Hideg vízben tesszük fel fôni a marhahúst a 10-15 szem borssal. Amikor félfővésben van, hozzáadjuk a csirkecombokat. A zöldséget akkor adjuk hozzá, amikor a csirke majdnem megpuhult.
    A levest leszűrjük, az alkotórészeket szétválogatjuk. (A zöldséget félretesszük, csinálhatunk belôle franciasalátát.) A marhahúst kockákra vágjuk, a csirkét kicsontozzuk, ugyancsak felkockázzuk.
    Amíg a leves fô, egy fazékban gombapörköltet készítünk. Beletesszük a felkockázott húsokat, hagyjuk, hogy összebarátkozzanak. Felöntjük a leszűrt levessel, most jön a capri bogyó, a babérlevél és az ecetes uborka.
    Rendesen összerottyantjuk, tálaláskor beleborítjuk a tejfölt.
    Friss barna kenyérrel kínáljuk. Soha nincs maradék!...

a receptet küldte: Urbán Péter

Értékelje a receptet: (3.0)
Egyszerű ételek, egytálételek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum