Konyhaweb

Bögrés-mákos sütemény
  • Hozzávalók:

    1 bögre mák (darálva)
    1 bögre cukor (darálva)
    1 bögre liszt
    1 bögre tej
    egy egész tojás
    egy csipet só
    2 evőkanál olaj
    kiskanálnyi sütőpor
    (A "bögre" ajánlott mérete kb. 2,5 deciliter)

  • Elkészítés:

    A felsorolt anyagokat összekeverjük, kizsírozott, (vagy kivajazott), és kilisztezett tepsibe öntjük. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk. Közepesen meleg sütőben 15-20 perc alatt megsül.

    tipp!
    A darált mák helyett darált dióval is készíthető, (akkor "bögrés-diós" lesz a neve). Kockára felvágva, és porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat hozzá (nagyon finom).
a receptet küldte: Feri

Értékelje a receptet: (2.2)
Sütemények, édességek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum