Konyhaweb

Tiramisu torta
  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    3 tojás
    1 csipet só
    90 g cukor
    50 g liszt
    40 g étkezési keményítő
    ˝ tk sütőpor

    A töltelékhez:

    60 ml kávé
    75 ml amaretto likőr
    500 g mascarpone krémsajt
    250 g túró
    50 g cukor
    ˝ tasak színtelen zselatin
    250 ml tejszín
    1 cs vaníliás cukor
    kakaó

  • Elkészítés:

    A tojássárgákat a sót és a cukort habosra keverjük. Hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
    Az étkezési keményítővel és a sütőporral elkeverjük a lisztet és a tojásos masszához adjuk, lazán átkeverjük, hogy a tojáshab nehogy összetörjön.
    A tésztát sütőpapírral kibélelt 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük, tetejét elsimítjuk és 180-200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
    Hagyjuk kihűlni a formában, és lehetőleg másnap vízszintesen kettévágjuk.
    A töltelékhez a kávét 3 ek amarettóval elkeverjük.
    A mascarpone sajtot, a túrót, a cukrot és a maradék amarettót simára keverjük.
    A zselatint 3 ek vízbe beáztatjuk, majd alacsony hőfokon addig melegítjük, míg teljesen elolvad. Egy kevés mascarpone krémet adunk a zselatinhoz és alaposan elkeverjük. Ezt a masszát hozzáadjuk a maradék mascarpone krémhez, ismét jól elkeverjük és hideg helyre tesszük.
    A tejszínt a vaníliás cukorral felverjük és amint a massza dermedni kezd, hozzákeverjük.
    Az alsó tésztalapot tányérra helyezzük, és a sütőforma karikáját köré tesszük. 4-5 evőkanál krémet teszünk a tésztára, befedjük a másik tortalappal, amit meglocsolunk az amarettós kávéval. A maradék krémet ennek a tetejére helyezzük, elsimítjuk és vastagon megszórjuk a kakaóporral.

    Ezt a receptet a Miele kávéihoz ajánljuk.



Értékelje a receptet: (2.5)
Sütemények, édességek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum