Konyhaweb

Juhtúrós lasagne
  • Hozzávalók:

    25 dkg lasagne lap
    25 dkg juhtúró
    1 csokor friss bazsalikom vagy 2 kk szárított
    2 szál kakukkfű vagy 1 kk szárított
    1 kk szárított oregano
    25 dkg mozzarella sajt
    10 dkg tisztított napraforgómag
    2 ek olaj
    3 ek reszelt parmezán sajt
    2 tojás
    5 dl sűrített paradicsom

  • Elkészítés:

    A kész lasagne lapokat a csomagolásán jelzettek szerint megfőzzük, a juhtúrót áttörjük. Ha friss zöldfűszereket használunk, megmossuk, és apróra vágjuk őket. A mozarella sajtot vékonyan felkarikázzuk. A napraforgómagból 2 evőkanállal félreteszünk, a többit apróra vágjuk vagy durvára darájuk. Egy kisebb tepsit, vagy mély tűzálló tálat olajjal kikenünk. A juhtúrót összekeverjük az apróra vágott napraforgómaggal, a parmezánnal, a tojással, a bazsalikommal, az oreganóval, a kakukkfűvel, és egy kevés sóval, borssal ízesítjük. A sütőt közepesre (180 fok) előmelegítjük.
    A forma alját megkenjük sűrített paradicsommal. Lasagne lapokat fektetünk rá, majd egy réteg juhsajtos massza, paradicsomszósz, mozarella sajt következik, majd újra tészta, juhtúró, paradicsom, sajt felváltva, amíg minden elfogy. A tetejére mozzarella kerüljön. Megszórjuk a félretett egészben hagyott napraforgóval, és a sütő középső rácsán kb. 25 percig sütjük, amíg a teteje megpirul.
    Tálalás előtt néhány percig állni hagyjuk.
    Fűszeres öntettel elkészített vegyes saláta illik hozzá.

a receptet küldte: Barna Ildikó

Értékelje a receptet: (0.0)
Tészták

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum