Konyhaweb

Tejfölös csirkepörkölt Kookanow módra
  • Hozzávalók:

    1 kg csirkemell
    1 citrom
    3 leveskocka
    8 ek olaj vagy zsír
    2 tasak pörkölt alap
    2 üveg tisztított gomba
    1 db velencei paprika
    1 pohár tejfől

  • Elkészítés:

    A csirkemellet megmosunk, felkockázzuk majd egy tálba tesszük. A citromot félbevágunk, majd mindkét felét a csirkére csepegtetjük, félretesszük.
    1/5 l vizet felteszünk forrni, majd beleteszünk 3 leveskockát. (lehetőleg csirke) Zsiradékot hevítünk, és 1 fej vöröshagymát felkockázunk, majd a serpenyőbe tesszük.
    A csirkét lecsepegtetjük és a forró olajba tesszük, ha a hús kifehéredett a zsíradékot kiöntjük a serpenyőből majd a tüzre visszahelyezvén felöntjük 1 l alaplével.
    Folyamatosan figyeljük a húst hogy elegendő alaplé legyen rajta és közepes lángon főjön.
    Amikor a csirke már megpuhult, öntsük bele a maradék csirkealaplét és a két tasak pörkölt alapot. Csomómentesre keverjük el és adjuk hozzá a gombát. Vágjuk kockára a paprikát és tegyük az ételbe.
    Ha elkészült a remekmű, öntsünk bele egy pohár tejfölt.

    tipp!
    Nokedlival és félédes fehérborral tálaljuk.
a receptet küldte: Kookanow

Értékelje a receptet: (0.0)
Húsok

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum