Konyhaweb

Párizsi banán
  • Hozzávalók:

    3 tojás
    40 dkg porcukor
    35 dkg dió
    2 ek vanília ízű pudingpor
    2,5 dl tej
    25 dkg margarin
    1 cs vaníliás cukor
    kevés zsemlemorzsa
    10 dkg étcsoki
    1 dl étolaj

  • Elkészítés:

    Tészta:
    3 tojásfehérjét felkeverünk 20 dkg porcukorral, majd hozzáadjuk a diót. Ezt összekeverjük, és hozzáadunk 2 kanál zsemlemorzsát hogy jól formázható legyen. A tésztát elnyújtjuk (alá és fölé zsemlemorzsát szórunk) kb. fél cm-esre és pogácsaszaggatóval kifliket szaggatunk, majd tepsibe tesszük. (Ajánlatos sütőpapírt alátenni, mert a teszta kicsit ragad.)

    Krém:
    A tojássárgákat a pudingporral, a tejjel és 5 dkg porcukorral sűrű péppé főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint, a vaníliás cukrot, a maradék porcukrot és jól összekeverjük turmixgéppel. Tortadíszítővel rányomjuk a kis kiflikre (hullámosan).

    Csokimáz:
    Az étcsokit gőz fölött felolvasztjuk és hozzáadunk 1 dl étolajat. Ha egy kicsit kihűlt a kis kifliket egyesével belemártogatjuk.


    tipp!
    A sütit csak pár órával később lehet fogyasztani, mert a tésztának meg kell puhulnia.
a receptet küldte: Valcsi

Értékelje a receptet: (0.0)
Sütemények, édességek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum