Konyhaweb

Mandulás-narancsos kuglóf
  • Hozzávalók:

    6 tojás
    220 g cukor
    1 narancs leve és reszelt héja
    150 g darált háztartási keksz
    100 g darált mandula
    1/2 rúd vanília
    25 g cukrozott narancshéj
    25 g cukrozott citromhéj

  • Elkészítés:

    A tojásokat megmossuk, szétválasztjuk. A tojássárgákat 170 g cukorral, a narancshéjjal, és a kifacsart narancslével habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a maradék cukrot hozzákeverjük. A darált kekszet, a mandulát, a vanília kikapart velőjét, valamint a cukrozott narancs- és citromhéjat összekeverjük és a tojásfehérje habbal együtt hozzáadjuk a tojássárgájához. Lazán átkeverjük.
    A kuglófformát alaposan kivajazzuk, meghintjük darált keksszel. Beleöntjük a tésztát és 200°C-os sütőben (gázsütő 3-as fokozat) kb. egy órán át sütjük.
    Rácsra borítva hagyjuk kihűlni.

    tipp!
    Frissen facsart narancslével tálaljuk.

Értékelje a receptet: (0.0)
Sütemények, édességek

A konyhaweb az olvasók által beküldött receptekkel kapcsolatban felmerülő szerzői jogok megsértéséért felelősséget nem vállal.



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum